RUM:s teckning
!

RUM anpassar självklart sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer rörande coronaviruset.

I nuläget innebär det att RUM:s distrikt och nationellt fortsätter med de verksamheter som restriktionerna tillåter, men att vissa anpassningar kan komma att ske. Självklart informeras ni löpande om ni på något sätt skulle beröras av detta.

Vår festival MusikRUM har vi nu dessvärre blivit tvungna att ställa in, som en följd av restriktionerna kring Covid-19. Vår förhoppning är att vi kan göra festivalen nästa i år igen!

Framtidens Musikpris har flyttats fram till september. Finalistnomineringarna tillkännages i mitten på augusti.

För övriga generella frågor hänvisar vi till info@rum.se och för medlemsrelaterade frågor till medlem@rum.se.

Om distriktet

Från att varit en del av det gemensamma Smålandsdistriktet bildades 2009 Kalmardistriktet som eget distrikt. Idag finns 12 föreningar representerade i distriktet med ett medlemsantal på ungefär 2 000 personer. Verksamheten i länet är stor och alla föreningarna är aktiva i en mängd olika aktiviteter. I norr och söder finns en stor drillverksamhet där medlemmarna inte alltför sällan tävlar utomlands. Sedan några år finns två länsgemensamma orkestrar för distriktets medlemmar; LUBO (LänsUngdomsBlåsorkestern) och LSO (LänsStråksorkestern). Alla medlemmar har möjlighet att spela med i dessa orkestrar som leds av professionella dirigenter.

Utöver RUM Kalmars gemensamma verksamhet finns även ett flertal musikevenemang i länet som får bidrag från distriktet. Bland dessa finns Virserums Musikdagar, Lovewell för att nämna några. Drillföreningarnas verksamhet får också stöd från distriktet vid arrangemang av större tävlingar.

Medlemsföreningar

Borgholm

Emmaboda

Hultsfred

Högsby

Kalmar

Mönsterås

Mörbylånga

Nybro

Oskarshamn

Torsås

Vimmerby

Västervik

X